Pohjois-Hämeen Ravinaiset Ry
 

Poh­jois-Hä­meen Ra­vi­nai­set Ry

Arkisto 2015-2017

RAVINAISTEN REISSU HELSINKIIN 20.5.2017

Parasta näissä ravinaisten reissuissa on se, että pääsee ja tulee mentyä paikkoihin, joihin tuskin tulisi itse mentyä. Paitsi että linja-autossa on tunnelmaa, niin kohteet opastettuine kierroksineen ovat kyllä tosi kivoja. Tällä keväisellä retkellä kävimme Didrichsenin taidemuseossa katsomassa Juho Rissasen näyttelyn, tutustumassa Herttoniemen kartanoon sekä kiskomassa kaksin käsin suklaata naamaan Fazerilassa. Oli kiva päivä!

NAISTEN RAVIT TEIVOSSA

Teivossa järjestettiin 25.4.2017 erityisesti naisille suunnatut ravit. Pohjois-Hämeen Ravinaiset olivat paikalla kertomassa yhdistyksestä, ja tottakai onnittelemassa nimikkolähdön voittajaa Spade Ace Fridoa. Ruunan omistavat Reetta Eve, joka myös valmentaa, sekä Heikki ja Jukka Nevalainen. Kasvattaja on Trading-Steiner Oy. Teivon startin jälkeen on hyvä vire jatkunut, eikä voitto jäänyt suinkaan viimeiseksi.

*************************************

SRNL:n kevätpäivät Kalajoella 8.-9.4.2017

Suomen Ravinaisten liiton kevätpäivät sattuivat tänä vuonna harmillisesti samaan viikonloppuun hevosmessujen kanssa, joten kaikki eivät edustustehtävän takia päässeet Kalajoelle. Mutta kivaa oli kuulemma...ravinaisten liiton facebookryhmän sivuilla on paljon kuvia kevätpäiviltä, jos et vielä kuulu ryhmään, niin käy liittymässä!

*************************************


HEVOSET-MESSUT 8.-9.4.2017

Ravinaiset olivat jälleen mukana Hevoset-messuilla Teivon osastolla. Oli hieno viikonloppu, väkeä oli kuin pipoa, enemmän kuin koskaan ennen.  Ja olihan taas järjestetty kilpailu, nyt piti tietää tai arvata, että milloin on suomenhevosen kantakirja perustettu. Oikea vastaus oli B) 1907, ja sen tiesi 391 osallistunutta. Yhteensä lipukkeita täytettiin huikeat 574 kappaletta. Uusi ennätys!

Oikein vastanneiden kesken arvottiin S-ryhmän 50 e lahjakortti, jonka voitti Lea Erkkylä Nivalasta. Parhaimmat onnittelut!

**************************************

LOISTAVAT RAVINAISET SEINÄJOELLA!

Suomen Ravinaisten Liiton SM-kilpailu käytiin tänä vuonna 15.1. 2017 Seinäjoella Kaustisten Ravinaisten toimesta. Pohjois-Hämeen Ravinaiset ry:n edustaja kisassa oli viime vuotiseen tapaan Jenni Mäntysaari, kiitos Jennille!

Ensimmäisessä osalähdössä, kylmäveristen tasoitusajossa vei voiton Saara Sihvonen Kuu-Minnalla,

toiseksi sijoittui Vaulammin Helmi/Liisa Nummi ja kolmanneksi Luoteen Nopsakka/Maija Fors.

Toinen osalähtö oli lämminveristen tasoitusajo, jonka voitti Pink Floyd ja Veera Vekola. Toisena maaliin ehtivät  Merja Ikäheimonen ja Because I Love You, kolmannen sijan vei Belpion/Henna Halme.

Jenni kehui, että oli kiva päivä, hyvät järjestelyt ja mukavat hevoset. Ja erityiskiitos siitä, että molempiin lähtöihin löytyi ajettava, vaikka niitä ei omasta takaa ollut.

LOPPUTULOKSET

I    Veera Vekola /Kokkolan Raviladyt

II    Maija Fors /Lakeuden Ravinaiset

III    Liisa Nummi /Pilvenmäen Ravinaiset

***************************************

Ravinaiset tarjosivat raviväelle lämmintä glögiä Teivon raveissa 13.12.2016. Hyvin näytti juoma maistuvan koleana joulukuun  tiistaina.

***************************************

SYYSKOKOUS 31.10.2016

Yhdistyksen syyskokous järjestettiin maanantaina 31.10.2016 Teivossa. Aluksi saimme tutustua Tampereen Hevosklinikkaan, Kristiina Ertola esitteli klinikkaa meille niin kiinnostavasti, että olisi siellä vierähtänyt toinenkin tunti.

Kokous pidettiin Teivon ravintolakatsomon lasikabinetissa, paikalla oli viitisentoista jäsentä. Mukavaa oli taas ja ja hauskaa ja vähän meluisaa, hyvin sujui kokous. Kiitos osallistujille. Ja jos keksitte kiinnostavia paikkoja, joihin haluaisitte tutustua ja joissa voisi järjestää vaikka seuraavan kevätkokouksen, niin vinkatkaa!

Sunnuntaina 28.8. 2016 Virtain paikallisraveissa juostiin ravinaisten nimikkolähtö, jonka voitti ruuna Zoggie ohjastajanaan Monika Törmälä. Oli sopivasti montelähtö, joten naiselle meni. Hevosen on kasvattanut Sami Rauhala, omistaja on Katriina Rauhala, omistus- ja kilpailuoikeuden vuokraaja Monika Törmälä. Lämpimät onnittelut!

****************************************

16.8.2016 Teivossa Pohjois-Hämeen Ravinaiset ry:n juhlaloimen sai ylleen nimikkolähdön voittanut Pitbull Pectus ohjastajanaan Kimmo Pökkä. Hevosen on kasvattanut Eija Vuorensyrjä, hän myös valmentaa, omistajat Marjut Kangas ja Eija Vuorensyrjä. Parhaimmat onnittelut, niin kuin Teivossa ruukataan sanoa!

****************************************

RAVINAISET HÄIJÄÄSSÄ

Yhdistyksen syyskokous pidettiin tänä vuonna Häijäässä. Eipä ole siellä suunnalla koskaan kai kokousta pidetty, joten jo oli aikakin.

Aluksi saimme tutustua Häijään Oriasemaan, jossa Laura Lindroos ja Kati Ruusunen esittelivät meille oriaseman arkea lokakuussa, sesonki oli toki jo ohi, mutta näimme ihan oikeita hevosia, oreja, tammoja ja varsoja.

Oriasemalta jatkoimme Häijään Nesteelle, jossa ruokailimme ja pidimme kokouksen. Mukava päivä, vaikka ilma oli kauhea! Mukana oli 17 yhdistyksen jäsentä, hyvä määrä, mutta enemmän olisi ollut vielä parempi.

Tarkkaavaisina kuuntelivat ravinaiset Laura Lindroosin ja Kati Ruususen tarinoita.


Kuvat: Elina Syrjä

19.9.2017 ravattiin Teivossa Katrin Muistolähtö. Lähdön voitti Vapperi ohjastajanaan Harri Kotilainen.

Kiitos Teivon Ravikeskukselle yhteistyöstä.

Kuva:Pauli Impola

SRNL:n kevätpäivät  16.-17.4.2016

Tänä vuonna liiton kevätpäivät järjestettiin Forssassa Pilvenmäen Ravinaisten toimesta. Klikkaa "SRNL:n kevätpäivät 2016", sieltä löytyy jokunen kuva sekä selostusta hauskasta viikonlopusta.

Hevoset-messut 2.-3.4.2016 Tampereella

Hevosmessut onnistuivat mainiosti, paljon oli kävijöitä ollut viikonlopun aikana.

Ravinaiset olivat mukana messuilla tuttuun tapaan Teivon osastolla. Jälleen järjestettiin myös arvauskilpailu, nyt arvuuteltiin mikä on musta, teddyturkista tehty pötkö. Poskihimmenninhän se oli, aika moni tiesi. Oikein vastanneiden kesken arvottiin S-ryhmän lahjakortti, tänä vuonna sen voitti  Ina Kaarakka Sastamalasta. Paljon onnea!

Yhteensä arvontalipukkeen kävi täyttämässä 490 messuvierasta! Hieno luku ja moni jäi jutulle. Ensi vuonna uudestaan.

Pohjois-Hämeen Ravinaiset ry:n nimikkolähtö 2.1.2016 Teivossa

Ensimmäisen hienon juhlaloimen sai ylleen tamma Sarsis 2.1.2016 Teivossa. Hevosen kasvattaja ja omistaja on Marja Hiiva Lappeenrannasta, valmentaja Olli Ukkola.

Sarsiksen ohjasti voittoon Tapio Perttunen, jota yhdistys myös muisti pienellä lahjalla.

Ja kylläpä kuulkaa mieltä lämmitti, kun hevosenomistaja laittoi jälkikäteen sähköpostilla kiitokset ja onnittelut juhlavuotta viettävälle yhdistykselle! Todella huomaavaista.

Kevätkokous 19.3.2016

Yhdistyksen kevätkokous pidettiin 19.3.2016 Tampereella Finlaysonin Palatsissa. Teivon toimitusjohtaja Päivi Lehtonen kertoi kuulumisia Teivosta, ruoka oli mahtavaa, puitteet komeat ja paikalla paljon jäseniä. Näin sitä pitää!  Kokouksessa käsiteltiin kuuluvat asiat, lisäksi puhuttiin hevosmessuista, Tarton reissusta sekä yhdistyksen 50-vuotisjuhlista 20.8.2016.

22.12.2015 Teivon tiistairaveisssa Pohjois-Hämeen ravinaiset ry:n hienon ja käytännöllisen loimen sai seitsemännen lähdön voittaja Faros Lloyd,  om. Aros Team, ohjastaja ja valmentaja Hannu Hietanen. Paljon onnea!

12.12.2015 yhdistys tarjosi Teivon raviyleisölle lämmintä glögiä. Hyvin kelpasi lämmike kylmässä illassa ja paljon väkeä kävi juttusilla.

SRNL:n syyspäivät 7.11.2015

Suomen Ravinaisten liitto ry:n syyskokous ja -päivät järjestettiin tuttuun tapaan Tampereella. Kokouksella aloitettiin, reipasta vauhtia piti yllä puheenjohtaja Eija Toivonen, sillä ennen teatteria piti vielä ehtiä arpoa ja ruokailla. Hirveä määrä oli taas arpajaispalkintoja, jostain syystä voitot tuppaavat aina kasaantumaan samoille onnellisille...Ravintola Natalien nimi oli muuttunut Aistiksi, muuten oli tuttu paikka ja ruoka hyvää. Teatteriesitys Desiree oli värikäs ja vauhdikas ja katsomo täynnä, paikalla oli siis muitakin kuin ravinaisia, vaikka meitäkin oli monta kymmentä. Kiva päivä!

Syyskokous 2015

Pohjois-Hämeen ravinaiset ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin lauantaina 10.10.2015 Annamari Sipilän kotona Sahalahdella. Ennen kokousta saimme tutustua talleihin ja hevosiin Riikka Avotien opastuksella. Kyllä oli lääniä ja laitumia silmän kantamattomiin kauniissa Keljon rantamaisemissa. Ja ihania varsoja! Ku­nin­ga­tar­kil­pai­lun­kä­vi­jä Hopihopikin nähtiin, häntä kiinnosti eniten syksyn viimeiset ruohonkorret. Kaiken kruununa Jalmari Svart esitteli meille ystävällisesti Vitterin. Kyllä on hieno hevonen ja herrasmies. Seija oli  laittanut niin valtavasti hyvää ruokaa, että ihan tuli taas kerran syötyä liikaa, kun ei vaan voinut lopettaa ajoissa. Kokouksessa käsiteltiin normaalit syyskokousasiat toi­min­ta­suun­ni­tel­mi­neen sekä keskusteltiin vuodesta 2016, joka on Pohjois-Hämeen Ravinaiset ry:n juhlavuosi: yhdistyksemme täyttää jo 50 vuotta!

Särkisaari 2015

Varsat saateltiin kesälaitumelle touko-kesäkuun vaihteessa. Onneksi pysyivät kahvikannut kuumina ja voileivätkin riittivät.


KEVÄTPÄIVÄT 2015!

Kevätpäivät vietetty kunnialla ja kunniallisesti! Sivulla "SRNL:n Kevätpäivät 2015" on pieni  kuvakertomus päiviltä, kiitos Elina Syrjä valokuvista! Ja Hevosurheilua lukevat varmaan bongasivat 8.5. perjantain numerosta kokonaisen aukeaman jutun ravinaisista.


Hevoset 2015 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettiin hevosmessut 11.-12.4.2015. Ravinaiset olivat jälleen mukana Teivon Ravikeskuksen osaston yhteydessä. Viime vuoden tapaan järjestettiin kilpailu, nyt arvuuteltiin, mitä viljaa oli ämpärissä ja kuinka paljon. Kauraahan se oli hevosen herkku ja 7,2 litraa oli oikea määrä. 412 messuvierasta poikkesi täyttämässä lipukkeen, oikeita vastauksia tuli 3, joista voittajaksi arvottiin Sari Korvenheimo Forssasta. S-Marketin lahjakortti 50 e on postitettu voittajalle. Parhaimmat onnittelut ja kiitos osallistuneille. Nähdään taas ensi vuonna!

Kevätkokous 2015

Pohjois-Hämeen Ravinaiset ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidettiin 21.3.2015 klo 13.00 Kangasalla Ravintola Pepperissä, Kuohunharjuntie 26.  Väkeä oli paikalla ilahduttavan paljon ja ruoka maistui. Pohjois-Hämeen Hippoksen Säätiön edustaja oli kertomassa säätiön toiminnasta, tulevien kevätpäivien onnistumisessa on säätiöllä merkittävä osuus.odio.